Surówka z pora i groszku konserwowego

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Składniki

Dostosuj porcje:
240 g Por Jeden duży por
80 g Jogurt naturalny lub typu greckiego
180 g Groszek konserwowy
130 g Majonez
Sól Dwie szczypty
Pieprz Dwie szczypty

Nutritional information

1129 Kcal
Kalorie
101 g
Tłuszcz
37 g
Węgle
20 g
Białko
4 g
Błonnik

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Surówka z pora i groszku konserwowego

Cechy dania:
  • Bez glutenu
Kuchnia:

Taka prosta i taka smaczna

  • 30 min
  • Porcji: 8
  • Easy

Składniki

Directions

Share

Cześć! Dzisiaj przepis na surówkę. Surówka z pora i groszku konserwowego jest bardzo prosta w przygotowaniu i smakuję każdemu. Nawet moje dzieciaki zajadają ją ze smakiem do drugiego dania.

Surówka z pora i groszku konserwowego idealnie nadaję się do mięs pieczonych, smażonych i duszonych. Uzupełnia posiłek w witaminy i minerały, ponieważ zawiera zielony groszek i oczywiście por. Czas wykonania tego dodatku obiadowego to zaledwie trzydzieści minut, ponieważ składa się ona tylko z kilku składników.

 

Zapraszam do sprawdzenia innych surówek z naszej bazy receptur: ===> Suróweczki na każdą okazję 😉

O cudownych właściwościach pora, możecie poczytać pod linkiem Informacje o warzywku

Steps

1
Done
10 min

Krojonko

W pierwszym kroku, kroimy por w pół księżyce lub jeszcze drobniej. Łatwizna prawda?

2
Done
5 min

Mieszanie składników

Do miski przekładamy pokrojony por oraz odsączony groszek konserwowy. Dodajemy majonez oraz jogurt naturalny lub jogurt typu greckiego. Całość doprawiamy dwoma szczyptami soli oraz pieprzu. Energicznie mieszamy składniki. I to koniec.

Smacznego.

Maniek

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Śledzik z rodzynkami
previous
Śledzik po sułtańsku z rodzynkami
Śledzik z rodzynkami
previous
Śledzik po sułtańsku z rodzynkami

Add Your Comment